Van der Loo: 'Almere is een unieke stad en een unieke kans'

ALMERE • Wo 18 januari 2023 | 9:34 • Woensdag 18 januari 2023 | 9:34

Almere is een unieke stad en een unieke kans. Dat zegt Hein van der Loo, die is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Almere. De 51-jarige Van der Loo werkte 22 jaar in de bankwereld, maar koos in 2019 voor het lokale bestuur. "Ik heb uiteindelijk mijn roeping gevonden in het burgemeestersambt en Zwijndrecht heeft mij in de gelegenheid gesteld om dat voor het eerst te mogen gaan doen", zegt hij. "Dat doe ik met ontzettend veel plezier."

De beoogde burgervader stelt dat hij de nodige bagage uit het bedrijfsleven meeneemt naar Almere. "Het is een beetje aanmatigend om over mezelf te zeggen maar in het bedrijfsleven heb ik heel veel mooie dingen mogen doen", aldus Van der Loo. Het gaat onder meer om risicomanagement, financiële sturing, digitaliseringen relatiemanagement. Verder was Van der Loo betrokken bij stichtingen en maatschappelijke organisaties in onder meer de zorg en het onderwijs.

Dicht bij de mensen
Het burgemeesterschap ziet Van der Loo als een roeping. Hij wilde graag een baan 'heel dicht bij mensen'. Als voorbeeld daarvan noemt hij de podcast die hij in coronatijd is gaan verzorgen. "Dat is mijn manier geweest om verhalen op te halen en die ook weer te verspreiden naar de inwoners van Zwijndrecht. Ik laat Zwijndrechtenaren vertellen over hun beleving en belevenis, eerst van covid, later over andere dingen die ze bezighouden."

"Het is absoluut een prachtige gemeente met heel veel groen. Ik zie het echt als een unieke kans om daar te mogen wonen en werken"

— Hein van der Loo, beoogd burgemeester

Van der Loo heeft zin in Almere. "Het is absoluut een prachtige gemeente met heel veel groen. Het is natuurlijk een uniek project geweest, al sinds de jaren 70. Ik zie het echt als een unieke kans om daar te mogen wonen en werken."

Langer interview met Hein van der Loo:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel