Italiaans Floriadepaviljoen wordt toch afgebroken

ALMERE • Za 21 januari 2023 | 20:17 • Zaterdag 21 januari 2023 | 20:17

Het Italiaanse paviljoen op het voormalige Floriadeterrein in Almere kan toch worden afgebroken. Bouwbedrijf Reimert Bouw uit Almere heeft besloten om hun hekken weg te halen en het beslag op het gebouw op te heffen.

Het bedrijf had een conflict met Italië, omdat ze nog geld moeten krijgen voor de bouw van het paviljoen. Het bouwbedrijf heeft het paviljoen en de omgeving eromheen voor 180.000 euro aangelegd. Italië heeft daarvan alleen 30.000 euro betaald. In een 'wanhoopspoging' sloot Reimert Bouw in november daarom de toegang tot het paviljoen helemaal af, in de hoop zo toch nog af te dwingen dat ze betaald kregen. Tot nu toe is dat nog niet gebeurd.

Reimert Bouw haalt nu toch de hekken weg, want het bedrijf wil voorkomen dat de gemeente Almere en de Floriade BV schadeclaims krijgen. Door het beslag op het paviljoen bleef het gebouw staan op het terrein, dat eigenlijk op 21 december leeg had moeten worden opgeleverd.

Op het terrein komt de nieuwe woonwijk Hortus. Floriade BV en de gemeente konden schadeclaims verwachten als het Italiaanse paviljoen voor vertraging in de bouw zou hebben gezorgd. Reimert Bouw wil dat voorkomen en probeert nu via de Italiaanse rechter het geld alsnog te krijgen.

Reimert Bouw zegt dat Italië zelf gaat zorgdragen voor het afbreken van het gebouw.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel