Hardleerse Urker inbreker moet cel in

URK • Vr 3 februari 2023 | 17:56 • Vrijdag 3 februari 2023 | 17:56

De rechtbank in Lelystad heeft een 19-jarige Urker tien maanden cel opgelegd. Hij moet ook het halfjaar uitzitten, dat hem eerder voorwaardelijk was opgelegd.

De man brak in bij Vereniging Visserijbelangen Urk, slagerij Cretier en Schietvereniging Het Vizier, waar hij luchtdrukgeweren pikte. De Urker nam bovendien spullen mee uit een woning in Lelystad.

De officier van justitie eiste eerder 14 maanden cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk, tegen de Urker. De voorwaardelijke straf van een halfjaar van een eerdere veroordeling hoefde hij wat haar betreft nu niet uit te zitten. "Omdat ik hem graag nog een allerlaatste kans wil geven om wat van zijn leven te maken’’.

De rechtbank oordeelde echter strenger. Wat haar betreft heeft de man genoeg kansen gehad. Zeker omdat hij vorig jaar juni nog werd veroordeeld voor dertien strafbare feiten en daar blijkbaar niet veel van leerde.

De man bekende twee weken geleden alleen de inbraken bij de slager en de schietvereniging, maar de rechters vinden alle aantijgingen tegen hem bewezen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel