Kiezer heeft keuze uit 17 partijen bij Statenverkiezingen

FLEVOLAND • Za 4 februari 2023 | 13:50 • Zaterdag 4 februari 2023 | 13:50

Van de 18 partijen die in Flevoland wilden meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen in maart, is er één afgevallen. JEZUS LEEFT leverde niet voldoende ondersteuningsverklaringen in en is daarom afgewezen door het centraal stembureau in Lelystad. Daarmee zijn er 17 partijen in de race voor de Statenzetels, één meer dan in 2019.

De partijen moesten op 30 januari de kandidatenlijsten inleveren. Partijen die geen zetel in Provinciale Staten hebben, moesten ook 30 ondersteuningsverklaringen inleveren. Dat zijn de handtekeningen van mensen die in Flevoland wonen en de partij steunen.

Het centraal stembureau stelde ook vast welk nummer de partijen krijgen op de kieslijst. Voor bestaande partijen is dat de plek die ze bij de vorige verkiezingen kregen. Nieuwe partijen kregen een nummer aan de hand van een loting. Er zijn vijf nieuwkomers; Krachtig Flevoland, SterkLokaalFlevoland, JA21, Belang van Nederland (BVNL) en BBB.

De Provinciale Statenverkiezingen worden samen met de Waterschapsverkiezingen gehouden op woensdag 15 maart. De stempas wordt ongeveer drie weken daarvoor opgestuurd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel