Liander bevestigt: schade aan apparatuur consumenten komt door stroomstoring

FLEVOLAND • Vr 10 februari 2023 | 13:14 • Vrijdag 10 februari 2023 | 13:14

Liander vergoedt voor een groot deel de schade die consumenten hebben opgelopen door de stroomstoring tussen Lelystad en Dronten, in september vorig jaar. Het gaat om het overgrote deel van in totaal 700 claims, zegt de netbeheerder. Er zijn nog 184 schademeldingen in behandeling.

In het hoogspanningsnet tussen Lelystad en Dronten ontstond vorig jaar een kortsluiting gevolgd door een stroomstoring. De storing duurde een uur. Daardoor zaten zo'n 300.000 huishoudens zonder stroom. Onderzoek van Liander bevestigt dat de storing de oorzaak is geweest van de schade.

Claims in behandeling
Liander zegt dat de claims afkomstig zijn van huishoudens. De netbeheerder wil niet exact aangeven hoeveel keer compensatie is toegekend. "Dat komt omdat het vertrouwelijke informatie is die we binnen het bedrijf willen houden", aldus een woordvoerder. Het overgrote deel van de uitgekeerde schade was lager dan het maximale uit te keren bedrag van 3500 euro. Volgens Liander komt dat omdat de dagprijs van de apparatuur vergoed wordt.

Deze week werd bevestigd dat de kortsluiting en stroomstoring werden veroorzaakt door technische fouten en menselijk handelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel