Turkse moskeeën in Flevoland zamelen 60.000 euro in

FLEVOLAND • Ma 13 februari 2023 | 16:31 • Maandag 13 februari 2023 | 16:31

De vijf Turkse moskeeën in Flevoland hebben tijdens het vrijdaggebed afgelopen weekend 61.000 euro ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving. De landelijke Islamitische Stichting Nederland Diyanet waar ze onder vallen, had begin vorige week zo'n 150 Turkse moskeeën in Nederland opgeroepen om goederen en geld in te zamelen.

Voorzitter Hilmi Kozan van de Turkse moskee in Lelystad zegt blij te zijn met het bedrag dat in onze provincie is ingezameld. Het geld wordt gestort op de rekening van de koepelorganisatie Diyanet. Die zorgt dat alle donaties uit Nederland naar Turkije gaan. Diyanet heeft tot nu toe ruim 5 miljoen euro ingezameld, zegt Kozan.

De bedoeling is dat het geld gebruikt wordt voor spullen die op dit moment dringend nodig zijn, zoals generators voor stroom, elektrische verwarmingen, tenten en slaapzakken. Om die goederen zo snel mogelijk naar Turkije te krigen worden volgens Kozan vliegtuigen beschikbaar gesteld.

Er zijn in Nederland verschillende manieren om geld in te zamelen voor de slachtoffers in Turkije en Syrië. Kozan juicht elke donatie toe, dus ook die op Giro555.

Hij hoopt dat de gemeente Lelystad het voorbeeld volgt van tientallen andere gemeenten in Nederland en ook geld overmaakt op dat gironummer. "Uiteraard als Lelystedeling hoop ik ook dat de gemeente Lelystad een bijdrage wil leveren en meedoet aan deze acties die de overige gemeentes inmiddels in gang hebben gezet."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel