Lelystedeling in Turkije: "Dit is niet voor één of twee weken"

LELYSTAD • Di 14 februari 2023 | 0:48 • Dinsdag 14 februari 2023 | 0:48

"Het is vreselijk om dit te zien" zegt Gokhan Gunes over de aardbeving in Turkije. De Lelystedeling heeft goederen ingezameld in Flevoland en is met een transport afgereisd naar de stad Gaziantep. Daar probeert hij de slachtoffers te helpen.

Gunes heeft familie in Gaziantep wonen. De stad is zwaar beschadigd door de aardbeving. "Je gevoelens zijn zo dubbel. Je wilt die mensen helpen, maar van binnen ga je kapot." Samen met zijn broer Fatih is hij een inzamelactie gestart om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije te helpen. Naast producten is ook zo’n 14.000 euro opgehaald. "We zijn hier spullen aan het inkopen wat we niet konden vervoeren zoals hout, voedsel en water." Die producten kopen ze lokaal in en delen ze uit aan de slachtoffers van de aardbeving.

Toen het nieuws over de aardbeving binnen kwam, besloot Gokhan in actie te komen. Hij startte een inzamelactie waar mensen geld en spullen konden doneren. Daarbij kreeg hij al snel hulp van zijn tante, Sevil Korkmaz. Zij stelde een bedrijfshal in Lelystad beschikbaar om gedoneerde spullen te sorteren voor transport naar het gebied. "Daar zullen we de komende maanden mee doorgaan, want we willen die mensen echt zo graag helpen. Als je dit hier ziet, dit is niet voor één of twee weken."

Nu Gokhan Gunes in Gaziantep verblijft zet zijn tante in Lelystad de inzamelactie voort. Gunes verwacht dat de lokale bevolking nog lang en veel hulp nodig zal hebben. "Dit duurt sowieso nog zes maanden of een jaar dat mensen hier last van hebben."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel