Hogere straf voor man die opa en kleinkind doodreed

LELYSTAD • Wo 8 maart 2023 | 14:59 • Woensdag 8 maart 2023 | 14:59

Een 30-jarige man uit Lelystad krijgt twee jaar celstraf en een rijontzegging van vijf jaar voor het veroorzaken van een ongeluk op de Larserdreef in 2019, waarbij een man van 67 en zijn kleinkind van vier jaar om het leven kwamen. Dat is hoger dan de straf die de man eerder van de rechtbank kreeg. Het gerechtshof in Leeuwarden rekent het de man onder meer aan dat hij geen spijt heeft betuigd.

De Lelystedeling reed destijds met bijna 140 kilometer per uur over de Larserdreef, twee keer zo veel als toegestaan. Op de kruising met het Delfland reed op dat moment de 67-jarige man met zijn vrouw en kleinkind. De auto's botsten op elkaar. De oma raakte zwaargewond; de opa en het kleinkind overleefden de aanrijding niet.

Hoger beroep
Een jaar geleden werd de 30-jarige man door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden en een rijontzegging van vier jaar voor het veroorzaken van het ongeluk. Dat vond hij een onterecht hoge straf en dus ging hij in hoger beroep.

Voor de nabestaanden was dat pijnlijk. Door het hoger beroep werden zij opnieuw geconfronteerd met het ongeluk. Een groot deel van de familie was woensdag aanwezig bij de uitspraak.

Het gerechtshof in Leeuwarden geeft de man zes maanden meer celstraf dan de rechtbank in Lelystad een jaar geleden heeft gegeven. Ook valt de celstraf drie maanden hoger uit dan het Openbaar Ministerie twee weken geleden heeft geëist. Het gerechtshof rekent het de 30-jarige man aan dat hij weinig spijt heeft betuigd aan de nabestaanden van de slachtoffers. Zelf was hij niet aanwezig bij de uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel