Kleine ondernemers in Almere Haven krijgen geld om energie te besparen

ALMERE • Do 9 maart 2023 | 8:24 • Donderdag 9 maart 2023 | 8:24

Vijftig kleine ondernemers in Almere Haven krijgen van de gemeente duizend euro om energie te besparen. De helft daarvan is om energiebesparende producten aan te schaffen en de andere helft is voor het krijgen van een jaar lang energieadvies. Ook wordt er een adviesrapport opgesteld met daarin mogelijkheden voor het besparen van energie.

De energiebesparende producten worden aangeschaft en geïnstalleerd door installateurs van Klimaatroute. Op deze manier weet de gemeente dat het geld goed besteed wordt, zegt adviseur energietransitie Sadhana Debi-Tewarie. "Dus we ontzorgen de ondernemer van administratieve lasten, maar ook echt van het zoeken naar een installateur of zelf tijd maken daarvoor."

In eerste instantie is het geld alleen voor kleine ondernemers met een eigen gebouw in Almere Haven. In dat deel van de stad staan volgens de gemeente de oudste panden. Almere is al wel aan het kijken of het project kan worden uitgebreid naar andere stadsdelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel