Omroep Flevoland genomineerd voor award om berichtgeving Floriade

FLEVOLAND • Ma 13 maart 2023 | 11:19 • Maandag 13 maart 2023 | 11:19

Het journalistieke werk van Omroep Flevoland in 'Het Floriade debacle' is genomineerd voor een Regiohelden Award. Dat is een prijs voor de beste journalistieke producties van de regionale omroepen.

De jury noemt het "een complex onderwerp waarop de journalisten grip kregen door te blijven graven naar antwoorden". Volgens directeur/hoofdredacteur Allard Berends van Omroep Flevoland is dit een voorbeeld van goed journalistiek werk. De Floriade in Almere trok veel minder bezoekers dan verwacht en heeft de gemeente Almere meer dan honderd miljoen euro gekost. Omroep Flevoland heeft daar veel vragen over gesteld en er veel tijd geïnvesteerd om informatie daarover te verkrijgen. Het nieuws daarover is onder meer bijgehouden in het dossier onderaan dit bericht.

Elk jaar organiseren de publieke regionale omroepen een journalistiek festival waar de Regiohelden Awards worden uitgereikt. Het festival wordt elk jaar in een andere provincie gehouden en staat voor dit jaar gepland op 20 april in Vlissingen.

'Het Floriade debacle' is genomineerd in de categorie De Nieuwsjager. Dat is volgens de organisatie 'Het beste eigen nieuwsverhaal van 2022, spraakmakend nieuws met een aantoonbare, regionale impact dat verkregen is door goed eigen onderzoek.' In die categorie zijn ook Omroep Gelderland en RTV Oost genomineerd.

Vorig jaar award voor geschiedenisprogramma
Vorig jaar won Omroep Flevoland een Regiohelden Award voor geschiedenisprogramma 'Tot op de bodem' met een aflevering die over Zeewolde ging. Dat was in de categorie 'De Beeldvanger', de beste korte videoproductie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel