BBB roept alle lijstrekkers bijeen voor benoemen informateur

FLEVOLAND • Za 18 maart 2023 | 12:59 • Zaterdag 18 maart 2023 | 12:59

Alle lijsttrekkers van de partijen in Provinciale Staten komen maandag bijeen om te praten over de vervolgstappen na de enorme winst van de BoerBurgerBeweging (BBB). Net als in alle andere provincies in Nederland won BBB ook met overmacht de verkiezingen in Flevoland. Eén op de vijf Flevolanders stemde op deze partij.

Lijsttrekker Anja Keuter van BBB laat weten dat alle onderhandelaars van de andere partijen voor overleg zijn uitgenodigd. Ze stelt dan een informateur voor. Als de overige partijen het daarover eens zijn, wordt maandagavond de naam van de informateur bekendgemaakt.

Het plan is om dinsdag te beginnen met de gesprekken om te informeren wat de partijen allemaal willen de komende vier jaar. Als daarover duidelijkheid bestaat kan het werk overgenomen worden door een formateur die partijen bij elkaar gaat brengen voor een nieuwe coalitie. Hoe lang dit proces gaat duren is niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel