Raadslid uit Lelystad neemt voortouw met kritiek op VVD-top

LELYSTAD • Di 21 maart 2023 | 21:57 • Dinsdag 21 maart 2023 | 21:57

VVD-gemeenteraadslid Daniëlle van der Raad uit Lelystad is zeer ontevreden over de partijtop in Den Haag. Dat blijkt uit een brandbrief die ze heeft geschreven aan onder anderen partijleider Mark Rutte. De digitale brief is inmiddels ondertekend door ruim honderd VVD-politici uit heel Nederland.

Van der Raad schrijft dat bij de verkiezingen duidelijk zichtbaar is geworden hoe verdeeld Nederland is, "waarbij de scheiding tussen de Randstad en de rest van het land zich pijnlijk aftekent". In de brief staat dat er binnen de VVD de verbinding ontbreekt tussen de top in Den Haag en de leden en de kiezers. "We krijgen topdown hapklare brokken voorgeschoteld die we mogen uitvoeren en ondergaan".

Het raadslid uit Lelystad wil dat de partijtop daadwerkelijk lessen trekt uit de verkiezingsuitslag. "Als je zegt dat je de boodschap ter harte neemt en er iets mee doet, dan moet dat ook zichtbaar zijn in de praktijk." Ze vindt dat "de club in Den Haag" weinig zelfreflectie kent. De tijd van de 'grote redder' die wel weet wat het beste is voor 'de onderdanen' is echt voorbij."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel