BBB en Water, Wonen en Natuur gaan formeren bij Waterschap Zuiderzeeland

FLEVOLAND • Di 11 april 2023 | 22:54 • Dinsdag 11 april 2023 | 22:54

De fracties van BoerBurgerBeweging en Water, Wonen en Natuur gaan de formatie leiden voor een nieuw college van Dijkgraaf en Heemraden. Dat is dinsdagavond besloten tijdens de Algemene Vergadering van het waterschap.

De partijen wonnen de verkiezingen op 15 maart. Beide partijen behaalden elk zes van de in totaal vijfentwintig zetels. De conclusie van de verkenner die na de verkiezingen werd aangesteld, is dat deze partijen het voortouw zouden moeten nemen. De verkenner stelde ook vast dat de kans groot is dat een bestuursakkoord bij Zuiderzeeland mogelijk is. Dat zijn afspraken voor het beleid de komende vier jaar die door alle partijen gesteund worden.

Uit de gesprekken die de verkenner heeft gevoerd blijkt dat er op hoofdlijnen overeenstemming is over een aantal belangrijke thema's bij het waterschap. Dat zijn waterkwaliteit en zuivering, bodemdaling en financieel beleid. Details zijn niet bekend gemaakt.

De fractievoorzitters Peter Hilgers van BBB en Jo Caris van Water, Wonen en Natuur gaan de formatie voor hun rekening nemen. Op verzoek van BBB wordt oud-wethouder van Lelystad Tjeerd van der Zwan (69) onafhankelijk gespreksleider bij de formatie. De PvdA'er is momenteel burgemeester van Heerenveen en gaat in oktober met pensioen.


Naar verwachting heeft Waterschap Zuiderzeeland voor de zomer een nieuw college.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel