Nieuw dagelijks bestuur voor Waterschap Zuiderzeeland

FLEVOLAND • Di 6 juni 2023 | 22:00 • Dinsdag 6 juni 2023 | 22:00

Het Waterschap Zuiderzeeland heeft een nieuw dagelijks bestuur. Tijdens de Algemene Vergadering van het waterschap is dinsdagmiddag ingestemd met de benoeming van drie nieuwe heemraden. Dat zijn Jaap Lodders namens BBB/Ongebouwd, Jo Caris namens Water Wonen en Natuur en Tom Vereijken namens de fractiecombinatie AV50, die bestaat uit AWP, VVD en 50PLUS. Dit drietal vormt nu samen met dijkgraaf Hetty Klavers het college van Dijkgraaf en Heemraden. Tom Vereijken en Jo Caris waren ook al heemraad in het vorige college, Jaap Lodders was eerder wethouder in Zeewolde en gedeputeerde bij de provincie.

Na de waterschapsverkiezingen in maart werden de BoerBurgerBeweging en Water en Wonen de grootste partijen. Peter Hilgers (BBB) en Jo Caris (Water Wonen en Natuur) gingen als formateurs en maakten met inbreng van alle partijen een concept bestuursprogramma. Dinsdag hebben de partijen in het algemeen bestuur het nieuwe bestuursprogramma vastgesteld.

Dat programma bouwt voort op de ingezette weg van het vorige college van Dijkgraaf en Heemraden. Het gaat daarbij onder meer om het beschikbaar houden van water nu en in de toekomst en het betrekken van Flevolanders bij het waterschapswerk. Het nieuwe college gaat het bestuursprogramma verder uitwerken in een collegeplan voor de komende vier jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel