Formateur: 'BBB, VVD, PVV, ChristenUnie en SGP zijn het eens over hoofdpunten'

FLEVOLAND • Wo 7 juni 2023 | 6:06 • Woensdag 7 juni 2023 | 6:06

Tijdens de formatieonderhandelingen voor een nieuw dagelijks provinciaal bestuur is overeenstemming bereikt over de hoofdonderwerpen. Dat zegt formateur Pieter van Maaren. Hij liet eerder weten dat de fracties van BBB, VVD, PVV, ChristenUnie en SGP nog moesten onderhandelen over ingewikkelde thema's zoals stikstof, Lelystad Airport en de huisvesting van asielzoekers en statushouders.

Van Maaren meldde eind mei dat hij het coalitieakkoord in de tweede helft van juni verwachtte en daar houdt hij ook nu aan vast. De teksten voor het akkoord worden nu uitgewerkt waarna de plannen financieel kunnen worden doorberekend. Ook moet nog verder worden gesproken over de financiën. "Je wilt accenten leggen of dingen extra stimuleren. Ook moeten concrete afspraken worden gemaakt", aldus Van Maaren.

De formateur wil verder niet op de inhoud van het coalitieakkoord vooruitlopen. Zo is nog niet duidelijk wie de gedeputeerden moeten gaan worden. BBB liet eind mei wel weten twee kandidaat-bestuurders te hebben gevonden voor het nieuwe college van Gedeputeerde Staten. Het gaat om Jan Klopman uit Biddinghuizen en Jurie van den Berg uit Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel