Coalitie Waterschap Zuiderzeeland presenteert bestuursakkoord

FLEVOLAND • Do 11 mei 2023 | 20:48 • Donderdag 11 mei 2023 | 20:48

De partijen in het algemeen bestuur van het Waterschap Zuiderzeeland hebben een principeakkoord bereikt over het bestuursprogramma voor de komende jaren. Donderdag werd het concept gepubliceerd. Twee maanden geleden werden verkiezingen voor het waterschap gehouden. De grootste partijen werden de BoerBurgerBeweging en Water Wonen en Natuur.

Het werk van de formateurs Peter Hilgers (BBB) en Jo Caris (Water Wonen en Natuur) zit erop. Ze zijn er trots op dat in relatief korte tijd het concept bestuursprogramma gemaakt is, waarbij alle partijen hun inbreng hebben gehad. Het programma bouwt voort op de ingezette weg van het vorige college van dijkgraaf en heemraden. Dat zijn onder meer het beschikbaar houden van water in de toekomst en het betrekken van Flevolanders bij het waterschapswerk.

De algemene vergadering neemt op 6 juni een besluit over het bestuursprogramma. Dan wordt ook bekend wie de nieuwe heemraden zijn. De coalitie wordt gevormd door BBB/Ongebouwd, Water Wonen en Natuur, en de fractiecombinatie AV50 (AWP, VVD en 50PLUS).

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel