Basisschool De Triangel gaat opnieuw verhuizen

LELYSTAD • Ma 24 april 2023 | 8:37 • Maandag 24 april 2023 | 8:37

De Lelystadse basisschool De Triangel verhuist rond de herfstvakantie van dit jaar naar een nieuwe locatie in de wijk Warande. Nu zit de school nog in de Landstrekenwijk. Ouders zijn via een nieuwsbrief geïnformeerd over de verhuizing.

De Triangel zat in de wijk Botter, maar brandde drie jaar geleden volledig af. Daarna verhuisde de school naar het gebouw van openbare basisschool De Tjotter, in de Landstrekenwijk. Maar beide scholen groeien en er is niet voldoende plek meer. Het huidige gebouw is te klein. Ook is er bijvoorbeeld onvoldoende speelruimte om de school heen.

School met kinderopvang en peuterspeelzaal
De basisschool ziet kansen in Warande omdat de nieuwbouwwijk groeit. Ook komt 60 procent van de huidige leerlingen dichterbij school te wonen, zegt directeur Joop Aalbers. In de wijk komt een tijdelijk gebouw te staan aan de Ranonkellaan. Daar moet ook een voor- en naschoolse opvang van GO! Kinderopvang in komen. Mogelijk volgt ook een peuterspeelzaal.

De nieuwe plek is in dezelfde straat als Kindcentrum Warande, eveneens een openbare school. Volgens Aalbers wordt die plek een stuk veiliger dan de huidige. Nu worden veel kinderen nog gehaald en gebracht. Dat zorgt voor onveilige verkeerssituaties omdat het huidige gebouw wordt gedeeld met De Tjotter. Straks wordt er meer gefietst omdat de school dichterbij huis staat, verwacht Aalbers.

'Extra school blijft nodig'
Een permanent schoolgebouw moet na vijf jaar volgen op een nog nader te bepalen plek in Warande. De wachtlijsten voor De Triangel en De Tjotter moeten in het schooljaar 2024-2025 verdwenen zijn. Het hangt er volgens Aalbers wel vanaf of er ook voldoende leerkrachten te vinden zijn. Een extra openbare school in de stad blijft nodig, zegt hij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel