Ziekenhuis St Jansdal moest afspraken afzeggen vanwege drukte

LELYSTAD • Wo 10 mei 2023 | 16:25 • Woensdag 10 mei 2023 | 16:25

Ziekenhuis St Jansdal met vestigingen in Lelystad en Harderwijk heeft woensdag op het laatste moment twee niet urgente behandelingen moeten afzeggen, omdat er te weinig bedden beschikbaar waren.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis waren er bedden nodig voor patiënten die direct geholpen moesten worden. Het ziekenhuis vindt het vervelend dat de afspraken op het laatste momenten moesten worden afgezegd. "We kijken altijd heel zorgvuldig per geval of uitstel medisch verantwoord is. We kunnen niet anders op dit moment."

Het ziekenhuis verwacht dat andere geplande afspraken gewoon door kunnen gaan. "We willen benadrukken dat het niet om een structureel probleem gaat", laat een woordvoerder weten.

Eerder kreeg Omroep Flevoland van een woordvoerder te horen dat het onduidelijk was om hoe veel afzeggingen het ging en het niet duidelijk was hoe lang de situatie zou duren. Een andere woordvoerder liet ons later weten dat het hier om een interne miscommunicatie ging en de gegeven informatie onjuist was.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel