Lelystadse verdachte van mishandeling Bijlmer ArenA mag cel uit

LELYSTAD • Do 25 mei 2023 | 12:20 • Donderdag 25 mei 2023 | 12:20

Een 15-jarige Lelystedeling die verdacht wordt van poging tot doodslag op een man op station Bijlmer Arena in Amsterdam mag maandag de cel uit. Dat is woensdag besloten door de raadkamer van de rechtbank. De Lelystedeling blijft nog wel verdachte in de zaak, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie Amsterdam.

Bij de mishandeling op 5 mei werd de man hard tegen zijn hoofd getrapt terwijl hij op de grond lag. Dat was op beelden te zien. Daarna stond hij op en werd hij op het spoor geduwd. Het slachtoffer is nog altijd spoorloos.

Nog tien verdachten in de zaak
In totaal werden elf jongens aangehouden voor de mishandeling. Drie van hen worden er niet meer van verdacht een "actief aandeel te hebben gehad in de poging doodslag", aldus de politie. Een 15-jarige Amsterdammer is nog wel verdachte maar werd eerder weer vrijgelaten, net als de drie overige verdachten: twee jongens van 12 jaar en een van 13 jaar. Zij mochten op dezelfde dag dat ze zich bij de politie gemeld hadden weer naar huis.

Een van de verdachten blijft nog zeker dertig dagen langer vastzitten. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Amsterdam, die verdacht wordt van een poging tot doodslag. Van een andere verdachte, ook een Amsterdammer van 16 jaar oud, was eerder deze week al bekend dat hij dertig dagen langer vast moest blijven. Hij zit vast op verdenking van openlijke geweldpleging. Over de voorlopig hechtenis van de 15-jarige Amsterdammer wordt volgende week pas beslist.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel