Flevoziekenhuis opnieuw de beste in reanimeren

ALMERE • Vr 9 juni 2023 | 16:05 • Vrijdag 9 juni 2023 | 16:05

Het Flevoziekenhuis in Almere heeft voor de tweede keer op rij een landelijke reanimatie-competitie gewonnen en gaat Nederland vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap in Barcelona.

"Het is een landelijke competitie op hoog niveau" zeg Durk Linzel, arts op de afdeling spoedeisende hulp van het Flevoziekenhuis. Het gaat daarbij om welk ziekenhuis in Nederland het beste team heeft dat ernstig zieke patiënten zo goed mogelijk kan reanimeren en behandelen.

De competitie wordt al bijna veertig jaar gehouden. Bij het beoordelen wordt gelet op zestig verschillende facetten. Het gaat bijvoorbeeld hoe teamleden samenwerken en hoe nauwkeurig ze reanimeren. Dat gebeurt op een speciale pop die alle handelingen nauwkeurig kan meten.

'Teamprestatie'
"Reanimeren is echt een teamprestatie" zegt Durk. "We hebben een team met verschillende specialismen en daarmee hebben een unieke prestatie neergezet" zegt Durk over het winnen van de landelijke competitie.

De reden waarom het Almeerse ziekenhuis het zo goed doet op het gebied van reanimeren komt volgens Durk omdat er de afgelopen jaren flink is geïnvesteerd in scholing en onderwijs. "Dat we voor de tweede keer op rij deze prijs winnen is een mooie uiting van deze investering" zegt hij. Het EK in Barcelona is dit jaar op 2,3 en 4 november.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel