Nieuwe ouders in het Flevoziekenhuis hoeven niet meer in een tuinstoel te zitten

ALMERE • Wo 8 mei 2024 | 15:55 • Woensdag 8 mei 2024 | 15:55

Na een succesvolle inzamelingsactie hoeven kersverse ouders in het Flevoziekenhuis in Almere niet meer in een tuinstoel te zitten, als ze met hun kind willen 'buidelen'. Met 7000 euro kon het ziekenhuis een speciale buidelstoel aanschaffen.

Tijdens het buidelen legt één van de ouders het pasgeboren kind op zijn of haar blote borst. Het huid-op-huid contact heeft volgens verpleegkundige Chantal Jansen veel positieve effecten, vooral bij kinderen die te vroeg zijn geboren. "Het is goed voor de afweer, het vermindert infecties, het versterkt de band tussen ouder en kind. Dus het is belangrijk voor heel veel dingen."

De tuinstoel...

...en de nieuwe buidelstoel.

Eerst uitproberen
Moeder Hedwig Hartgers mocht de stoel woensdag als eerste uitproberen, samen met haar zoontje van zes weken. Hij is ongeveer tien weken te vroeg geboren. "Daarom is het ook zo fijn dat deze stoel er is", zegt Hartgers. "Ze zeggen dat het buidelen heel belangrijk is."

Lees ook: Flevoziekenhuis wil comfortabelere stoelen voor ouders met pasgeboren baby

Tot nu toe waren ouders aangewezen op een tuinstoel, als ze met hun pasgeboren kind wilden zitten. Het ziekenhuis kon zelf geen betere stoel aanschaffen, en de verzekering vergoedt het ook niet. Samen met de stichting Strong Babies begon verpleegkundige Jansen daarom een inzamelingsactie.

Ze is blij met het resultaat, en hoopt dat de buidelstoel in de toekomst standaard wordt in het ziekenhuis. "Als blijkt dat dit heel goed is voor de baby's, hopen we dat de verzekeraars besluiten om dit wel in de zorg op te nemen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel