Flevoziekenhuis scoort plek in top 5 van beste kleine ziekenhuizen

ALMERE • Di 5 maart 2024 | 16:23 • Dinsdag 5 maart 2024 | 16:23

Volgens patiënten is het Flevoziekenhuis in Almere één van de vijf beste kleine Nederlandse ziekenhuizen van 2023. Dat blijkt uit de ZorgKaartNederland Top 2023 van Patiëntenfederatie Nederland.

Bestuurder Marc Seelen noemt het 'een mooie erkenning voor de zorg waar onze medewerkers zich dagelijks voor inzetten'. Samen met gynaecoloog Marchien van Baal nam hij de prijs in ontvangst.

Beoordelingen
Het thema van de verkiezing dit jaar was samen beslissen. Deelnemende ziekenhuizen moesten patiëntenbeoordelingen verzamelen op ZorgKaartNederland, waar in totaal meer dan 1,4 miljoen recensies staan.

Bij de in 2023 verzamelde beoordelingen gaf de federatie extra aandacht aan onderwerpen als 'luisteren', 'uitleg', 'informatieverstrekking' en 'bejegening'.

Andere winnaars
Naast het Flevoziekenhuis veroverden vier andere kleine ziekenhuizen een top-5-vermelding. Dat zijn het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis (Dirksland), Streekziekenhuis Koningin Beatrix (Winterswijk), Bernhoven (Uden) en Spijkenisse Medisch Centrum.

Binnen de top vijf is er sprake van een willekeurige volgorde, de winnaars zijn niet van één tot en met vijf genummerd.

Vijfde editie
Het is de vijfde keer dat zorginstellingen via ZorgKaartNederland een beoordeling krijgen. Patiëntenfederatie Nederland, dat ongeveer 200 patiëntenorganisaties vertegenwoordigt, benoemt de vijf beste instellingen binnen zeven categorieën.

Dat zijn verpleeghuizen, particuliere woonzorgcentra, verpleeghuizen, grote ziekenhuizen, kleine ziekenhuizen, klinieken, fysiotherapiepraktijken en diëtistenpraktijken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel