Flevoziekenhuis wil angst voor de dokter wegnemen met persoonlijke verhalen

ALMERE • Ma 30 oktober 2023 | 18:49 • Maandag 30 oktober 2023 | 18:49

Bezoekers van het Flevoziekenhuis in Almere kunnen sinds vandaag de tentoonstelling 'Komt een mens bij de dokter' bewonderen. De expositie vertelt de verhalen van mensen die door schaamte, onwetendheid en verkeerde aannames niet de zorg krijgen die ze nodig hebben.

"Mensen moeten namelijk niet bang zijn om naar de dokter te komen", vertelt Natalie Smit van het Flevoziekenhuis. Via de 19 verhalen hoopt het Flevoziekenhuis een deel van die angst en schaamte weg te nemen. De tentoonstelling is een initiatief van lhbti+-belangenbehartiger COC Nederland, kenniscentrum Rutgers en WOMEN Inc., gebundeld in de alliantie Gezondheidszorg op Maat.

Ongehoord in de zorg
Volgens Smit is het belangrijk dat de zichtbaarheid wordt vergroot bij de groepen die zich niet altijd zichtbaar voelen in de zorg. "Denk aan mensen in de lhbtiq+-groep, of ouderen die zich niet gehoord voelen. We hopen dat deze persoonlijke verhalen het ziekenhuis toegankelijker maakt voor iedereen."

De tentoonstelling is tot en met 16 november te zien in het Flevoziekenhuis. Vanaf 31 oktober is de tentoonstelling ook op de Esplanade in het centrum van de stad te zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel