Politie zoekt naar sporen op vindplaats Van Cittert en legt mogelijk verband met motorclub

LELYSTAD • Do 15 juni 2023 | 17:01 • Donderdag 15 juni 2023 | 17:01

De politie heeft donderdag in Lelystad opnieuw onderzoek gedaan bij de vindplaats van de sinds 1999 vermiste Alex van Cittert. Stoffelijke resten van de Amsterdammer werden eind vorige maand aangetroffen bij een bedrijf op industrieterrein Oostervaart.

Daar is donderdag opnieuw in de grond gezocht naar sporen. De politie hoopt voorwerpen of persoonlijke spullen van het slachtoffer aan te treffen. Die moeten duidelijkheid scheppen over de omstandigheden bij het overlijden van de man. Of er al nieuwe sporen zijn aangetroffen kan de politie nog niet zeggen.

Plek mogelijk gebruikt door motorclub
Inmiddels heeft de politie ook meer informatie over de vindplaats. Die locatie was rond de vermissing van Van Cittert mogelijk in gebruik door een motorclub. Dat hoort de politie van verschillende tipgevers. Mensen die daar meer informatie over hebben, kunnen zich melden bij de politie.

De recherche weet inmiddels ook meer over het privéleven van de Amsterdammer in de laatste periode voor zijn vermissing: "Alex werd door iedereen Lex genoemd. Hij kwam uit Amsterdam en was op het moment dat hij werd vermist 37 jaar oud. Vóór de tijd van zijn vermissing werkte hij in de horeca. In het verleden gaf Lex ook tennisles. Uit geluiden van zijn omgeving blijkt dat hij mogelijk betrokken was geraakt bij criminele activiteiten. Mogelijk had Lex ook banden in Flevoland en dan met name in Almere en Lelystad. Ook hier wil de recherche meer over te weten komen."

De familie van Alex van Cittert verkeerde sinds 1999 in onzekerheid over het lot van de man. En hoewel zijn stoffelijke resten nu zijn gevonden wil de familie nu vooral weten hoe Alex om het leven is gekomen. De politie wil daarom graag in contact komen met mensen die Van Cittert destijds kenden: "Weet jij iets, maar heb je dit nooit durven melden. Nu is het moment. Geef je informatie door via 0800-6070."

Botten gevonden bij palletproducent
De resten van Alex van Cittert werden eind mei gevonden op het terrein van Be-Pall, een producent van houten pallets in Lelystad. Dat gebeurde tijdens graafwerkzaamheden. Daar werd een zeil aangetroffen met meerdere botten. De plek werd daarna al dagenlang onderzocht door de politie.

Medewerkers van de politie en het NFI deden onderzoek naar de resten. Zij kwamen tot de conclusie dat het ging om menselijke botten. Begin deze week werd door DNA-onderzoek duidelijk dat het ging om de langvermiste Van Cittert.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel