Aldi verhuist volgend voorjaar naar centrum van Emmeloord

EMMELOORD • Zo 25 juni 2023 | 14:38 • Zondag 25 juni 2023 | 14:38

Supermarkt Aldi trekt volgend voorjaar in een nieuw pand in het centrum van Emmeloord. Dat laat de winkelketen weten. Dit najaar begint de bouw van een nieuw gebouw op de plek van de voormalige Jumbo aan de Lange Nering.

De Aldi-supermarkt zit momenteel nog aan de Zuiderkade in Emmeloord. Daar is zowel een vestiging van Aldi als Lidl en dat vindt de gemeente Noordoostpolder te veel. Uit een marktverkenning blijkt namelijk dat er in de deelcentra van Emmeloord maar ruimte is voor maximaal één supermarkt. Aldi liet vorig jaar weten te willen verhuizen waardoor aan de Zuiderkade ruimte ontstaat voor woningbouw.

De voormalige Jumbo aan de Lange Nering staat leeg omdat de supermarkt in april een nieuw pand aan de overkant betrok. Het gebouw wordt vanaf eind augustus gesloopt omdat het verouderd is, zegt Aldi. Dan zullen de winkels onder hetzelfde dak, zoals een kapsalon en een fotografiezaak, ook worden afgebroken. De bouw van het nieuwe supermarktcomplex moet in oktober gaan beginnen.

De nieuwe Aldi

Gemeente houdt parkeerbezetting in de gaten
Met de komst van de Aldi naar het centrum van Emmeloord komen er geen extra parkeerplekken bij, zegt de gemeente. Wel volgt in de buurt een meting van de parkeerbezetting als de nieuwe supermarkt er staat. Daarnaast wordt de Noordzijde ingericht zoals de nabijgelegen Koningin Julianastraat.

Bij het voormalige Jumbo-pand lag een zebrapad maar dat keert niet terug. Dat komt omdat het zogenoemde 'shared space' in de omgeving is ingevoerd. Daarbij is de gedachte dat weggebruikers beter gaan opletten omdat verkeersregels zijn weggevallen. Dat is zo besloten in de centrumplannen, aldus de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel