Veiling moet buurthuis De Golfslag aan interieur helpen

EMMELOORD • Vr 30 juni 2023 | 12:07 • Vrijdag 30 juni 2023 | 12:07

Zo’n 300 producten worden zaterdag geveild voor een inventaris voor buurthuis De Golfslag in Emmeloord. Ondernemers uit Emmeloord en Urk hebben zich massaal ingezet voor de veiling.

Het buurthuis krijgt een onderkomen in De Golfslag. Het markante pand staat sinds 2015 leeg en wordt momenteel gerenoveerd. De werkzaamheden moeten eind dit jaar klaar zijn. Voor het buurthuis zijn spullen nodig om de ruimte leuk aan te kleden. Die kunnen gekocht worden van het geld dat de veiling oplevert.

Ondernemers geven gul
“Deze hè, deze moet vol als het kan”, zegt organisator Marian Werkman terwijl ze een lege geldkist omhoog houdt. “We hopen op een grote opbrengst, want hoe groter het wordt, hoe meer geld er binnenkomt en hoe mooier wij het kunnen maken." Ze is dan ook blij met de vrijgevigheid van de lokale ondernemers. Er zijn bijvoorbeeld pakketten van de lokale slager, bakker en groenteboer. De Rotary heeft 1.000 euro geschonken.

Het liefst noemt Werkman alle giften van ondernemers. Vooral omdat ze hun medewerking waardeert en niemand tekort wil doen. Volgens Werkman is er voor elk wat wils. Er is zelfs een exclusief diner bij wethouder René van Amersfoort thuis.

De veiling begint zaterdagmiddag om 16.00 uur in MFC Nieuw Jeruzalemkerk in Emmeloord. Burgemeester Roger de Groot van Noordoostpolder opent de veiling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel