Verhuizing naar woonzorgcentrum Golfslag hele onderneming: "We zien het wel zitten hiero"

EMMELOORD • Zo 18 februari 2024 | 17:59 • Zondag 18 februari 2024 | 17:59

Zo'n 65 senioren betrokken afgelopen week hun nieuwe stulpje in appartementencomplex De Golfslag in Emmeloord. Ze kwamen vanuit woonzorgcentrum Wittesteijn. De verhuizing was een behoorlijke operatie, maar de kersverse bewoners zijn blij met hun nieuwe woonruimte.

"Ik vind het heel mooi hier", zegt Janna Vos nadat ze in haar nieuwe appartement in De Golfslag is aangekomen. Vanuit haar raam kan ze uitkijken op het weidse polderlandschap. Op haar vorige woonplek keek ze uit op bomen. "Mijn man zei altijd al: 'Ik wil een keer in De Golfslag wonen'." Ze is blij dat dat nu kon. "Het uitzicht lijkt me echt fijn en er is meer ruimte dan in Wittesteijn."

Ook Kees Bolle is te spreken over zijn nieuwe woonruimte, hoewel hij het ook nog wel een 'pestzooi' vindt. Zijn kinderen zijn nog druk bezig de woning op te ruimen. "Je kijkt er lang naar uit en de verhuizing werd meerdere keren uitgesteld."

Nu het allemaal achter de rug is, is hij daar tevreden mee. Hij is vooral blij met de centrale ligging van het wooncomplex, vlakbij winkels en supermarkten. "We zien het wel zitten hiero."

Moderner en groter
Sinds afgelopen dinsdag wonen nu 38 mensen met dementie op de begane grond van het wooncomplex. De overige 22 bewoners wonen verspreid over de eerste tot en met de zesde verdieping. "Het is groter, moderner en zier er beter uit", aldus zorgmanager Sandra van der Veen van Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

Het was een complexe logistieke operatie, vertelt Van der Veen. In december 2022 werd bekend dat woonzorgcentrum Wittesteijn de deuren zou sluiten. Dat complex is oud en kende zijn beperkingen, zegt ze.

De bewoners zouden daarom in september 2023 hun intrek nemen in appartementencomplex De Golfslag in het centrum van Emmeloord, dat op dat moment nog deels gerenoveerd en deels vernieuwd werd.

Meerdere keren uitgesteld
Het duurde uiteindelijk anderhalf jaar voordat de verhuizing ervan kwam. Na het faillissement van een installateur besloot Zorggroep Oude en Nieuwe Land de verhuizing uit te stellen. En nadat er sprake bleek van constructiefouten in het verwarmingssysteem werd dat uiteindelijk half februari.

In de weken voorafgaand aan de verhuizing blijken de liften in De Golfslag vaak uit te vallen. Ook dit weekend moest de brandweer iemand uit een defecte lift bevrijden.

De zorgorganisatie was op de hoogte van dat probleem. Maar het was volgens Sandra van der Veen geen reden de verhuizing opnieuw uit te stellen. "We hopen dat de liften het gewoon doen. Onze bewoners hebben die liften echt nodig."

Leeg en kaal
Maar het was het wachten wel waard. "Ik zie dat de bewoners er tevreden bijzitten", zegt Van der Veen na afloop van de verhuizing. Ze staat in een verder leeg woonzorgcentrum Wittesteijn.

"Het is hier nu wel leeg en kaal", erkent ze. "Dat heeft wel impact en het voelt raar. Maar we gaan vol goede moed verder in De Golfslag."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel