Woonzorgcentrum Wittesteijn sluit deuren, bewoners naar De Golfslag

EMMELOORD • Do 1 december 2022 | 18:06 • Donderdag 1 december 2022 | 18:06

Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) neemt volgend jaar september afscheid van woonzorgcentrum Wittesteijn in Emmeloord. De bewoners verhuizen dan naar wooncomplex De Golfslag in het centrum van de stad. Daar is vorige week een huurovereenkomst voor getekend.

Volgens de zorggroep voldoet Wittesteijn niet meer aan de huidige eisen van deze tijd. Zo is gebouw aan het Revelsant te klein en te oud. Het gaat dan vooral om de gangen en de sanitaire ruimtes. "De huidige ruimtes zijn niet geschikt om daar goed met tilhulpmiddelen te manoeuvreren", zegt Thea de Boer van ZONL. Daarom heeft de zorggroep besloten om in te gaan op het aanbod van de projectontwikkelaar van De Golfslag. Die verbouwt en vernieuwt het voormalige verzorgingshuis van ZONL dat in 2015 werd verlaten.

Begeleid en zelfstandig wonen op bekende plek
ZONL betrekt in De Golfslag de begane grond en eerste verdieping. Daar komen cliënten met (beginnende) dementie te wonen. Op de overige etages worden 25 appartementen voor zelfstandig wonen gehuurd. Daar kunnen bewoners gebruikmaken van zorg. In totaal krijgt de zorggroep 73 appartementen in De Golfslag dat zijn er acht minder dan in Wittesteijn. De Boer verwacht dat een aantal cliënten besluit om niet mee te gaan naar de nieuwe plek, waardoor er iets minder woonruimtes zijn ingerekend.

Volgens De Boer is De Golfslag van nu niet te vergelijken met die van 2015. Zo wordt de gehele begane grond opnieuw opgebouwd. "De appartementen worden ruimer dan ze waren en bovendien gaan we niet alle appartementen betrekken maar gaan we het gebouw delen met reguliere huurders." Zo komt er een ontmoetingsruimte voor bewoners en omwonenden op de begane grond. Die wordt opgezet door de buurtvereniging, de gemeente en welzijnsorganisatie Carrefour.

De verhuizing van de bewoners van Wittesteijn naar De Golfslag is in september volgend jaar. Het verhuizen duurt een week, daarna wordt Wittesteijn in de verkoop gezet. Wat er met het gebouw gaat gebeuren is aan de nieuwe eigenaar, aldus De Boer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel