Centrumbewoners positief over buurthuis in De Golfslag

EMMELOORD • Za 9 oktober 2021 | 8:53 • Zaterdag 9 oktober 2021 | 8:53

Bewoners van het centrum van Emmeloord zien een buurthuis in voormalig verzorgingstehuis De Golfslag wel zitten. Dat blijkt na inventarisatie van zo'n 200 vragenlijsten die inwoners naar aanleiding van het plan hebben ingevuld. Ook blijken genoeg mensen bereid te zijn om straks in het buurthuis activiteiten te organiseren en een bestuur te vormen.

Uit de ingevulde vragenlijsten komt naar voren dat er behoefte is aan een ontmoetingsruimte waar mensen kunnen samenkomen, bijvoorbeeld voor een kop koffie. Ook zien de respondenten graag een keuken waar maaltijden bereid kunnen worden voor grotere groepen. Bovendien is er vraag naar een terras en moet het buurthuis sfeervol en toegankelijk zijn voor mensen die slecht ter been zijn.

De vragenlijst werd verspreid onder zo'n 2.000 centrumbewoners van Emmeloord. De gemeente Noordoostpolder noemt de uitkomsten zeer positief: "Er is voldoende animo om er samen wat van te maken", vertelt een woordvoerder. Hoe het buurthuis er precies uit komt te zien, is nog onduidelijk. Mogelijk kunnen er subsidies binnengehaald worden om het in te richten.

Gezamenlijk idee
Sinds 2008 is er geen officiële ontmoetingsplek meer in het centrum van Emmeloord. De wijkwoning aan de Stieltjesstraat heeft geen grote ruimtes. Dit betekent dat mensen daar alleen in kleine groepjes kunnen langskomen. Daarom kwamen Stichting Carrefour, woningbouwvereniging Mercatus en de gemeente met het idee om een ruimte in De Golfslag te gebruiken voor de opzet van een nieuw buurthuis.

Als alles volgens plan verloopt, heeft het centrum van Emmeloord eind volgend jaar een buurthuis. Ook moet er dan weer gewoond kunnen worden in De Golfslag dat sinds 2015 leegstaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel