Oude lift van gerenoveerde Golfslag keer op keer stuk, bewoners anderhalf uur vast

EMMELOORD • Di 13 februari 2024 | 6:10 • Dinsdag 13 februari 2024 | 6:10

Bewoners van de gerenoveerde flat De Golfslag in Emmeloord balen van de twee liften in het gebouw die het geregeld niet doen. Reparateurs lopen af en aan, maar vaak is het na enkele dagen weer raak. Een aantal bewoners en bezoekers heeft vorige week lange tijd opgesloten gezeten in de liften.

"Het hele weekend was de lift defect. Met mijn kleindochter moest ik zes trappen naar boven", klaagt een bewoonster. "Vandaag is de lift weer gemaakt, zogenaamd. Beneden ging ik de lift in en drukte op zes. Dan gaan de deuren open en dicht, open en dicht. Maar hij gaat niet naar boven."

In het gebouw zijn twee liften. Een nieuwbouwlift aan de kant van de fietsenberging en een oudere lift aan de voorkant van De Golfslag.

'Neem mobiel mee'
In een bericht aan de bewoners dat is ingezien door Omroep Flevoland raadt de beheerder bewoners aan om voorlopig niet de oudere lift, maar alleen de nieuwbouwlift te gebruiken. Dit omdat de kans op opsluiting nog altijd 'zeer aanwezig' is. Mochten ze toch de oudere lift willen gebruiken dan wordt aangeraden deze niet alleen te betreden en om een mobiele telefoon mee te nemen.

De haperende lift is de bewoners van De Golfslag al weken een doorn in het oog. En dat geldt ook voor bezoekers die voor familie komen. "Mijn zus en mijn twee zwagers hebben ook anderhalf uur in de lift vastgezeten", zegt een vrouw die ook zelf een paar keer in de lift opgesloten zat.

De verbouwing van het markante gebouw aan de oostrand van Emmeloord heeft anderhalf jaar geduurd. Daarna konden eind december de eerste bewoners eindelijk hun appartement in de Golfslag betrekken. Er is zeker tevredenheid over de woningen, maar ontevredenheid over de lift. "Je hebt de neiging om toch de trap te pakken. Naar beneden is wel gezond, maar naar boven is voor mij niet meer gezond", zegt een vrouw op leeftijd.

'Liftdeuren moeten worden vervangen'
Volgens een monteur zijn de deuren van de meest onbetrouwbare lift meer dan twintig jaar oud en nodig aan vervanging toe. Er moeten nieuwe worden besteld en dat kan wel even duren. En tot die tijd kunnen er storingen blijven ontstaan.

De beheerder van De Golfslag wil niet bij Omroep Flevoland reageren. Onbekend is dus wat er concreet aan de haperende lift zal worden gedaan. Volgens het interne bericht aan de bewoners wordt er nu een werkplan opgesteld. In de mail zegt verhuurder Huis van Verhuur de situatie te betreuren: "(We) willen onze oprechte excuses uitspreken aan een ieder die hier hinder van heeft ervaren."

Verhuizing van senioren gaat door
Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) gaat 73 van de 106 appartementen in het gebouw huren. Het is de bedoeling dat deze week tientallen senioren naar De Golfslag verhuizen.

Een deel van de ouderen neemt woensdag zijn intrek op de begane grond, vrijdag volgen ook de cliënten van de zorggroep die op hogere verdiepingen gaan wonen. De verhuizing gaat volgens planning gewoon door, laat ZONL weten. Beide liften werken momenteel en de verwachting is dat de nieuwbouwlift niet snel meer een storing vertoont, aldus een woordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel