Installateur ontdekt fouten in De Golfslag, opnieuw vertraging

EMMELOORD • Do 7 december 2023 | 13:38 • Donderdag 7 december 2023 | 13:38

Twee derde van de appartementen in woongebouw De Golfslag in Emmeloord is anderhalve maand later klaar dan gepland. Dat komt omdat er fouten in het verwarmingssysteem zijn ontdekt. Daardoor moesten de plafonds open worden gemaakt en lopen afrondende werkzaamheden vertraging op.

De fouten in het gebouw zijn gemaakt door één van de installateurs, KWP uit Kraggenburg, aldus de zorggroep. Dit bedrijf ging in september failliet. Na het faillissement besloot ZONL het zekere voor het onzekere te nemen en de ingebruikname al uit te stellen van november naar begin januari. Dat wordt nu halverwege februari.

De zorggroep wil de bewoners van het huidige verzorgingshuis Wittesteijn in Emmeloord verhuizen naar De Golfslag. Zij gaan 73 van de 106 appartementen in het gebouw betrekken. De oplevering van die appartementen loopt nu dus vertraging op.

'Afwerking pas over twee weken'
Volgens ZONL was het lastig voor de projectontwikkelaar om na het faillissement van KWP een alternatieve installateur te vinden. Een geïnteresseerde ondernemer haakte na anderhalve week af. De installateur zag de klus niet zitten binnen de gestelde termijn.

Een andere installateur nam de klus wel aan, maar ontdekte de fouten. Daarop moesten leidingen in de plafonds worden vervangen. Om die reden kan ZONL pas over twee weken de appartementen afwerken.

'Uitstel is geen probleem'
Medewerkers van ZONL en bewoners van Wittesteijn en hun familieleden zijn in een bijeenkomst op de hoogte gesteld van de vertraging. Volgens Thea de Boer van de zorggroep vonden zij het erg vervelend en was de teleurstelling zeker merkbaar. "Aan de andere kant was er ook begrip en waardering voor het feit dat we het in een fysieke bijeenkomst verteld hebben." Projectontwikkelaar Jong Ontwikkeling wil niet reageren op de vertraging.

De vertraagde verhuizing van de bewoners uit Wittesteijn heeft geen gevolgen voor de opvang van Oekraïners in dat pand. Deze opvang gaat gefaseerd plaatsvinden laat de gemeente weten.

Opstartproblemen
Inmiddels zijn de eerste woningen overigens al betrokken door gewone huurders. Zij laten weten dat kleine elektrische kachels hebben gekregen om de kamers te verwarmen. Ook krijgen ze 50 procent korting op de huur voor januari, als genoegdoening voor de problemen.

De Golfslag heeft naast de problemen met de verwarming ook een opstartprobleem met een gloednieuwe lift. Eerder deze week kwam iemand vast te zitten. De brandweer moest deze persoon bevrijden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel