Ouderen later naar Golfslag door faillissement installateur

EMMELOORD • Ma 23 oktober 2023 | 12:01 • Maandag 23 oktober 2023 | 12:01

Het overgrote deel van de nieuwe appartementen in gebouw De Golfslag in Emmeloord wordt later betrokken dan de bedoeling was. Zorggroep Oude en Nieuwe Land wil het zekere voor het onzekere nemen nadat een van de installateurs, KWP uit Kraggenburg, vorige maand failliet ging. Daardoor trekken tientallen senioren niet in november maar pas begin januari in het gerenoveerde, voormalige verzorgingshuis.

Van de 106 huurappartementen in De Golfslag komen 73 in handen van de zorggroep. Het zijn de huidige bewoners van verzorgingshuis Wittesteijn die verhuizen naar De Golfslag. De installaties in De Golfslag moeten alleen nog worden afgewerkt. Om geen enkel risico te lopen is besloten om de bewoners pas in januari te verhuizen.

Volgens projectontwikkelaar Jong Projectontwikkeling worden de overige appartementen vanaf volgende maand wél betrokken. Hij laat weten dat alles zo goed als klaar is. Mogelijk zijn er nog wel wat technische issues waardoor huurders enkele dagen geen verwarming hebben. Daar wil de projectontwikkelaar later deze week meer zicht op krijgen.

Iconische tekst keert terug
Een grote opening van het vernieuwde gebouw volgt in januari. Dan is er ook een open huis. Naast appartementen komt er ook een buurthuis in het complex. De gemeente laat de iconische tekst 'Emmeloord' terugkeren aan de oostelijke gevel van De Golfslag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel