Statenleden willen preciezer weten wat er met geld Horizon gebeurt

FLEVOLAND • Do 20 juli 2023 | 12:38 • Donderdag 20 juli 2023 | 12:38

Leden van Provinciale Staten willen preciezer weten wat met het geld van Ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland gebeurt. Gedeputeerde Staten is opgedragen om algehele inzage van de geldstromen te geven. Ook moet de Randstedelijke Rekenkamer onderzoek doen. Een motie van JA21 om dat te bewerkstelligen is aangenomen. De provincie Flevoland is enig aandeelhouder van de investeringsmaatschappij.

Horizon Flevoland is een regionale ontwikkelingsmaatschappij met als doel om het midden- en kleinbedrijf in Flevoland te ondersteunen met advies en geld. Uit onderzoek van Omroep Flevoland is gebleken dat ook veel geld wegstroomt naar initiatieven buiten de provincie. Dat is tegen het zere bene van verschillende provinciale fracties.

Gedeputeerde Chris Jansen (PVV) wil met de Statenleden een werkbezoek brengen aan Horizon. Daarnaast moet er een technische bespreking komen. Als Statenleden dan nog meer informatie willen, kan in een besloten vergadering meer diepgang gegeven worden.

Jansen geeft aan te begrijpen dat Statenleden meer inzicht willen in Horizon. Voor de Provinciale Statenverkiezingen, toen hij zelf nog Statenlid was, eiste Jansen al dat er een einde zou komen aan het wegvloeien van geld naar bedrijven buiten de provincie.

Inmiddels zit de PVV in het college van GS en is Jansen als gedeputeerde zelf politiek verantwoordelijk voor de ontwikkelingsmaatschappij. Hij heeft met de directeur van Horizon een gesprek gehad over de situatie. Hij noemt het een constructief en opbouwend gesprek. Volgens Jansen is Horizon welwillend om met de Statenleden mee te werken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel