Sluizen bij Almere en Marknesse getroffen door storing

FLEVOLAND • Do 27 juli 2023 | 12:21 • Donderdag 27 juli 2023 | 12:21

De Zuidersluis in Almere kampt sinds donderdagochtend met een storing. Boten kunnen tijdelijk niet naar het Markermeer varen. Dat meldt de provincie. Ook de Vaartsluis in Almere en de Marknessersluis bij Marknesse waren door een storing gestremd, maar deze zijn inmiddels weer in gebruik genomen.

Bij de Zuidersluis en Vaartsluis in Almere is er een storing ontstaan in de zogenoemde 'gelijkwatermeter'. Met die meter wordt duidelijk of het water aan beide kanten van de sluisdeur op gelijke hoogte is. Een monteur werkt nog aan een oplossing voor de Zuidersluis.

Problemen bij Marknessersluis opgelost
In de Marknessersluis ging een van de schuiven in de sluisdeur niet goed dicht. Daardoor stroomde er water in de doorgang. Dat kan tot problemen leiden bij schepen die door de sluis willen varen. Ditzelfde probleem speelde dinsdag en woensdag ook bij de Vaartsluis. Inmiddels is de Marknessersluis weer in gebruik genomen.

Hoe de storingen zijn ontstaan is niet duidelijk. Het is nog niet bekend wanneer ook de problemen bij de Zuidersluis zijn opgelost.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel