Zuidersluis week lang gestremd voor werkzaamheden

ALMERE • Di 29 augustus 2023 | 13:14 • Dinsdag 29 augustus 2023 | 13:14

De Zuidersluis bij Almere is vanaf dinsdag gestremd voor de scheepvaart. Dat meldt de provincie. Deze werkt dan ruim een week aan de remmingwerken en wachtsteigers. Ook wordt er aan de kant van het Markermeer gebaggerd.

Remmingwerken zijn de houten constructies in het water die ervoor zorgen dat schepen op een veilige manier de sluis in kunnen varen. De provincie heeft al een deel van de oude wachtsteigers en remmingwerken weggehaald. Ook zijn er op bepaalde plaatsen ook al nieuwe palen geplaatst. Aan de Markermeerzijde van de sluis moet echter eerst gebaggerd worden voordat de oude palen, dicht bij de sluis weggehaald kunnen worden.

Tijdens die werkzaamheden is het niet mogelijk om de sluis te gebruiken, omdat er dan te veel water in beweging komt. Wie naar het Markermeer wil varen, kan via de Lage Vaart naar de Noordersluis in Lelystad varen. Deze route is vanwege de vaste bruggen alleen van toepassing voor schepen zonder staande mast.

Ook dicht tijdens triatlon
Als alles mee zit, zijn de werkzaamheden op 8 september klaar, een dag voordat de triatlon begint. Omdat het parcours van de triatlon over de brug van de Zuidersluis loopt, kan de brug op 9 september van 06:30 uur tot 15:30 uur niet bediend worden. Boten kunnen dan wel met een gesloten brug door de sluis varen. Als het tegen zit, kunnen de werkzaamheden uitlopen tot uiterlijk woensdag 13 september.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel