Spookrijder Larserweg blijft nog 90 dagen extra in de cel

LELYSTAD • Vr 4 augustus 2023 | 11:39 • Vrijdag 4 augustus 2023 | 11:39

De 26-jarige spookrijder die bijna drie weken geleden werd opgepakt in Lelystad, blijft nog eens 90 dagen in de cel. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Het OM ''zag redenen'' om de man uit Groningen langer vast te houden. De rechtbank ging daarin mee.

De Groninger reed op 16 juli op de A6 en trok de aandacht van de politie omdat hij allerlei gevaarlijke stunts uithaalde. Tijdens een achtervolging reed hij op hoge snelheid tegen het verkeer in op de Larserweg in Lelystad.

Het OM verdenkt de man van poging tot doodslag, roekeloos rijden en het veroorzaken van letsel. Hij schampte op de Larserweg meerdere auto's en één van de inzittenden moest met nekklachten naar het ziekenhuis. Bij Lelystad Airport kon de Groninger door de politie worden klemgereden. Hij verzette zich tegen de aanhouding, waarop de politie de taser gebruikte.

De man reed in een bedrijfsauto van een bekend rioleringsbedrijf. Een woordvoerder van dit bedrijf wilde eerder niet zeggen of de opgepakte bestuurder een werknemer is. Ze zegt het onderzoek van de politie en het Openbaar Ministerie af te wachten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel