Zomerserie over de stort: Het is hier gemoedelijk en dat moet zo blijven

EMMELOORD • Ma 21 augustus 2023 | 6:45 • Maandag 21 augustus 2023 | 6:45

Het draait er natuurlijk allemaal om afval. Maar bij de Milieustraat Noordoostpolder is er een tweede doel dat minstens zoveel aandacht vraagt: Het team werkt er iedere dag aan een gemoedelijke sfeer, waarbij bezoekers niet hoeven te stressen en altijd kunnen rekenen op hulp en humor.

Serie over de stort
Deze hele week zendt Omroep Flevoland reportages uit over Milieustraat Noordoostpolder. Het station, dat in de volksmond vaak de stort wordt genoemd, zit aan de Montageweg in Emmeloord. Inwoners kunnen er hun grofvuil brengen. Tijdens de vijf afleveringen draait het om het personeel, maar ook om de verschillende soorten bezoekers en de spullen die ze meebrengen. Vaak is het rotzooi, maar soms zitten er ook onverwachte pareltjes tussen het afval. De vele regeltjes bij de stort zijn eveneens onderwerp van gesprek, net als de agressie die deze regels af en toe bij bezoekers oproepen.Albert-Jan, de directeur
Bij de stort werkt een tiental werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, of medewerkers die een beschutte werkplek nodig hebben. Een van hen is de goedlachse Albert-Jan Smit. Hij is de meest opvallende medewerker van het team. Zijn aanwezigheid is over het hele terrein te horen en zijn energie lijkt onuitputtelijk. Door bezoekers wordt hij soms gekscherend "de directeur" genoemd, iets waar hij zelf de humor wel van inziet.

Ewert, de stille kracht
Ewert van der Pol is, in tegenstelling tot zijn collega, juist rustig van aard. Hij werkt vaak op de afdeling Klein Chemisch Afval (KCA). Volgens twee vrouwelijke bezoekers is hij de vriendelijkste van het stel. Met zijn eigen Latijns-Amerikaanse muziek weet Ewert een zomers sfeertje bij het KCA te creëren. Albert-Jan en Ewert werken samen met de rest van het team onder leidinggevende Harmen Oenema. Hij omschrijft zijn club als leuk, divers én prettig gestoord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel