"Pijn en verdriet" bij PvdD-Kamerlid Vestering door ruzie in partij

ALMERE • Ma 11 september 2023 | 10:05 • Maandag 11 september 2023 | 10:05

Tweede Kamerlid Leonie Vestering uit Almere heeft voor het eerst gereageerd op ruzie binnen de partijtop van de landelijke Partij voor de Dieren. Ze zegt daardoor veel "pijn en verdriet" te ervaren. Vestering zegt dat de integriteitsmeldingen tegen fractievoorzitter Ouwehand zorgvuldig moeten worden onderzocht.

Zaterdag maakte het bestuur van de PvdD bekend Esther Ouwehand niet opnieuw voor te dragen als lijsttrekker. Dit vanwege "signalen en informatie" over mogelijke "integriteitsschendingen". Wat de klachten precies waren, meldde het bestuur niet.

Kort daarna bleek dat Ouwehand vrijdag een zeer kritische brief naar het bestuur had gestuurd, over een gebrek aan professionalisering en democratie in de partij. Verschillende lokale en provinciale afdelingen en de nummer twee van de Tweede Kamerfractie spraken daarop hun onvoorwaardelijke steun uit aan Ouwehand.

Het valt op dat Vestering niet expliciet achter Ouwehand gaat staan. Wel zegt ze dat de vermeende integriteitsmeldingen zorgvuldig moeten worden behandeld. Vestering hoopt dat de uitkomsten van het onderzoek in aanloop naar het ledencongres gedeeld kunnen worden. "Alles wat van waarde is, is weerloos. Ook onze dierbare partij", besluit het Almeerse Tweede Kamerlid.

Terugkeer in Kamer
Leonie Vestering zelf legde in mei dit jaar haar werk op doktersadvies neer. Daarbij verwees ze toen naar de werkomstandigheden in de Tweede Kamer. De Almeerse wilde onlangs niet ingaan op de precieze reden, maar gaf wel aan dat een functie als parlementariër door de drukte, de stress en de sfeer veel van mensen vraagt.

Na de zomervakantie heeft Vestering haar werk in Den Haag hervat. Ze wil ook na de Tweede Kamerverkiezingen door voor de Partij voor de Dieren. Het is nog onduidelijk of en op welke plek Vestering terecht gaat komen op de kieslijst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel