Beroepsverbod ontuchtplegende taxichauffeur uitgebreid

EMMELOORD • Vr 22 september 2023 | 13:29 • Vrijdag 22 september 2023 | 13:29

Een 69-jarige taxichauffeur uit Emmeloord is in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot een half jaar cel, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Dit voor het plegen van ontucht met een 16-jarig verstandelijk beperkt meisje.

Een gedeeltelijk beroepsverbod dat in januari door de rechter werd opgelegd, is bovendien uitgebreid. Het gerechtshof bepaalde dat de man de komende vijf jaar behalve minderjarigen ook geen verstandelijk beperkte volwassenen mag vervoeren.

Speciaal vervoer
De Emmeloorder reed jarenlang op taxibusjes met leerlingen die speciaal vervoer nodig hebben naar scholen in Emmeloord. Met het meisje die van het verste adres kwam, uit Vollenhove, zou hij naar eigen zeggen een band hebben opgebouwd. Ze kwam zelfs twee keer bij hem thuis. Iets waarvoor hij door het taxibedrijf op de vingers werd getikt.

De man had destijds uitvoerig app-contact met de 16-jarige die met een licht verstandelijke beperking kampt. In de zomer van 2020 werd er gestoeid in de taxibus en op enig moment raakte de Emmeloorder haar schaamstreek aan. Volgens de man was dat 'om haar rustig te krijgen' en 'zat er geen seksuele component aan'. Maar net als de rechtbank acht ook het hof bewezen dat de man meerdere malen ontucht pleegde met de leerlinge.

Door de uitbreiding van het beroepsverbod voorkomt het hof dat het slachtoffer in de nabije toekomst opnieuw bij de man in de bus belandt. Het meisje was ten tijde van de ontucht 16 jaar, maar is inmiddels meerderjarig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel