Verbeek benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

LELYSTAD • Di 31 oktober 2023 | 17:18 • Dinsdag 31 oktober 2023 | 17:18

Vertrekkend commissaris van de Koning Leen Verbeek is dinsdagmiddag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De hoge koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door demissionair minister Huge de Jonge van Binnenlandse Zaken.

Leen Verbeek heeft dinsdagmiddag afscheid genomen als commissaris van de Koning van Flevoland. Na 15 jaar gaat de nu 69-jarige Verbeek met pensioen. Het afscheid vond plaats tijdens een speciale bijeenkomst in het Agora Theater in Lelystad.

Flevolands volkslied
Tijdens het afscheid was er muziek van onder meer het Almeers Jeugd Symfonie Orkest en Bertolf en bracht Geke's Tiental een eigen interpretatie van het Flevolands volkslied. Daarnaast waren er toespraken van onder meer Mathieu Mori van de Raad van Europa en Han Polman namens de Kring van commissarissen van de Koning.

Volgend jaar wordt Verbeek 70 en dat is de leeftijd waarop een commissaris van de Koning (CvdK) verplicht met zijn werk moet stoppen. "Ik doe dit werk nog iedere dag met heel veel plezier, maar vroeg of laat moet je plaatsmaken voor een opvolger", zei hij hier vorig jaar over tijdens een vergadering in het provinciehuis.

'Zwarte gat'
Bang voor het berucht 'zwarte gat' na een werkzaam leven is Verbeek niet. "Er staat nog genoeg in mijn agenda. Maar je weet niet hoe het mentaal uitpakt. De tijd moet dat leren."

Arjen Gerritsen volgt Leen Verbeek op als commissaris van de Koning. Officieel bekleedt hij die functie vanaf 1 november, maar Gerritsen wordt op 3 november in een speciale vergadering van de Provinciale Staten verwelkomd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel