Arjen Gerritsen beëdigd als commissaris van de Koning

FLEVOLAND • Wo 25 oktober 2023 | 13:15 • Woensdag 25 oktober 2023 | 13:15

Op Paleis Noordeinde heeft Koning Willem-Alexander de nieuwe commissaris van de Koning voor de provincie Flevoland beëdigd. Vanaf 1 november is Arjen Gerritsen daardoor officieel commissaris van de Koning. Hij volgt de vertrekkende commissaris Leen Verbeek op, die met pensioen gaat.

Arjen Gerritsen is lid van de VVD en op dit moment nog burgemeester van Almelo. Eerder zei hij veel zin te hebben in zijn nieuwe baan: "Flevoland is een geweldig mooie provincie met stedelijke, landschappelijke en economische allure. Een ambitieuze provincie waar ik mij graag aan verbind".

Leen Verbeek gaat na 15 jaar met pensioen. Vorige maand hebben Statenleden al afscheid genomen met een motie van dank.

De nieuwe commissaris van de Koning wordt op 3 november in een speciale vergadering van de Provinciale Staten verwelkomd.

De commissaris van de Koning is de voorzitter van het college van Gedeputeerde Staten en van Provinciale Staten van de provincies. Hij of zij is ook vaak het gezicht van het bestuur van de provincie. De commissaris hoeft het niet met het beleid van de provincie eens te zijn. De commissaris van de Koning wordt benoemd voor een periode van zes jaar. Alleen de regering kan de commissaris binnen deze periode ontslaan. Eerdere cvdK's van Flevoland waren Han Lammers en Michel Jager.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel