Nieuwe verkeerssituatie bij de Jumbo 'is gevaarlijk en onduidelijk'

EMMELOORD • Di 14 november 2023 | 19:21 • Dinsdag 14 november 2023 | 19:21

Een gebied dat voetgangers, fietsers en auto's samen moeten delen. Dat is het idee van de onlangs ingerichte 'shared space' bij de nieuwe Jumbo aan De Boei in Emmeloord. Alleen zorgt dat volgens het CDA voor onduidelijke en gevaarlijke situaties. De gemeente gaat nu tijdelijke maatregelen invoeren zodat het er veiliger wordt.

Het gedeelte bij de nieuwe Jumbo en de toekomstige Aldi-supermarkt is verhoogd en het asfalt is vervangen door straatstenen. Zo kunnen mensen zien dat het om een voetgangervriendelijk deel gaat.

Klachten van oud en jong
Vooral aan het eind van de middag zouden onder meer ouderen en jonge gezinnen klagen over een onduidelijke, chaotische en onveilige situatie. Raadslid Bert Geerts wilde weten of er met verlichting, belijning of tijdelijke oversteekplaatsen iets aan gedaan kan worden.

Volgens wethouder Toon van Steen worden er nog speciale borden geplaatst om het shared space-gebied aan te duiden. Verder komen er aan weerszijden van het gebied tijdelijk zebrapaden. Ook zouden er nog verkeersremmende maatregelen als bloembakken kunnen worden geplaatst.

Kwestie van wennen
Belijning past niet bij het idee van een shared space-gebied, stelde wethouder Van Steen. Hij denkt dat alle verkeersdeelnemers ook nog even moeten wennen aan de nieuwe indeling op deze plek. Van Steen kon niet direct zeggen wanneer de zebrapaden worden aangelegd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel