Ruim drie jaar de cel in voor gewapende overval in Batavia Stad

LELYSTAD • Di 21 november 2023 | 21:40 • Dinsdag 21 november 2023 | 21:40

Een 21-jarige vrouw uit Lelystad en een 20-jarige man uit Purmerend die samen een gewapende overval pleegden op de Calvin Klein-winkel in Batavia Stad, blijven in de cel. De rechtbank in Zutphen heeft de twee veroordeeld tot 3 jaar en twee maanden cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk.

De overvallers drongen in mei via de personeelsingang de winkel binnen, bedreigden twee medewerkers met een vuurwapen en haalden bijna 10.000 euro uit de openstaande kluis. Toen ze naar buiten vluchtten, werden ze door omstanders overmeesterd.

Lelystedeling is oud-medewerkster
De 21-jarige werkte eerder bij de winkel in Lelystad en bedreigde tijdens de overval een ex-collega. De overvallers moeten een schadevergoeding van bijna 7000 euro aan het slachtoffer betalen en hebben een locatie- en contactverbod gekregen.

Tegen de man was eerder een iets hogere straf geëist. De rechtbank besloot de twee dezelfde straf te geven.

Contact via Snapchat
In het vonnis wees de rechtbank erop dat de vrouw al eerder heeft gestolen van een werkgever en dat de man al eerder een straatroof pleegde. Geldnood was het motief van beide overvallers, die elkaar niet kenden en via Snapchat met elkaar in contact kwamen. De rechtbank legde tenslotte aan de vrouw ook drie jaar reclasseringstoezicht op.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel