Vastgoeddeal: huisvesting voor 600 arbeidsmigranten in ruil voor opgeven studentenwoningen

DRONTEN • Do 23 november 2023 | 12:55 • Donderdag 23 november 2023 | 12:55

Dertien studentenwoningen in Dronten worden omgevormd tot eengezinswoningen. De eigenaar van de huizen krijgt in ruil de mogelijkheid om arbeidsmigranten te huisvesten in Dronten. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders.

De wijk Dronten Noord ervaart al jarenlang overlast door studenten. Daarom probeert de gemeente al enige tijd de concentratie van studentenhuisvesting in Noord te verminderen en te streven naar een betere spreiding van studentenwoningen in het dorp.

Tegenprestatie
Als tegenprestatie voor het transformeren van de studentenwoningen mag de woningeigenaar in totaal 600 arbeidsmigranten onderbrengen in Dronten. Hiervoor zijn twee locaties aangewezen, namelijk op de Bruggepoort en op de Colijnweg. Om dit mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan worden aangepast.

Verder krijgt de huiseigenaar de erfpacht van landbouwgrond aan de Rendierweg, die hij mag gebruiken voor biologische landbouw.

Tekort
Het omzetten van de studentenwoningen in Dronten Noord zorgt ervoor dat het tekort aan studentenhuisvesting in het dorp verder toeneemt. Het college van burgemeester en wethouders gaat in overleg met de Aeres Hogeschool om extra studentenwoningen te realiseren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel