Familie vermiste Roelofsen (59) maakt zich grote zorgen, Lelystedeling liet mobiel thuis

LELYSTAD • Vr 1 december 2023 | 14:03 • Vrijdag 1 december 2023 | 14:03

Familie van de sinds zaterdag vermiste Olaf Roelofsen (59) maakt zich grote zorgen over het lot van de Lelystedeling. Roelofsen, banketbakker van beroep, werd zaterdagochtend voor het laatst gezien nadat hij een nachtdienst had gedraaid bij banketbakkerij Prins.

Update maandag 18 december: Gevonden lichaam bij bakkerij is van vermiste Olaf Roelofsen.

"Rond half acht in de ochtend is hij waarschijnlijk thuisgekomen, daar heeft 'ie nog op zijn WhatsApp gekeken", laat de broer van de vermiste man aan Omroep Flevoland weten. "Vervolgens is 'ie rond de klok van kwart voor twaalf in zijn auto gestapt, de Griend afgereden en rechtsaf geslagen. En daar houdt het spoor op."

De politie gaat niet uit van een misdrijf. Inmiddels heeft de familie van Olaf allerlei mogelijke scenario’s of bestemmingen waar Roelofsen naartoe zou kunnen zijn gegaan, gecheckt en afgevinkt. "Dat heeft allemaal niets opgeleverd", aldus de bezorgde broer. "Je begint je wel af te vragen: ben je met de noorderzon vertrokken? Of heb je jezelf misschien iets aangedaan?"

Mobiele telefoon thuis
De politie heeft diverse gebieden in Lelystad doorzocht die te boek staan als plekken waar vermisten soms worden gevonden, maar zonder resultaat. De alleenstaande Roelofsen heeft geen geschiedenis als het gaat om op deze manier van de radar te verdwijnen.

Opvallend is dat Roelofsen zijn mobiele telefoon heeft thuisgelaten. Deze is, samen met zijn laptop, afgegeven aan de recherche die de apparatuur momenteel probeert te openen. Het kenteken (67-PFD-4) van de zwarte Ford Focus waar Roelofsen mee is weggereden staat inmiddels geregistreerd bij het kentekenregistratiesysteem, maar ook dit heeft nog geen nieuw spoor opgeleverd.

'Grote zorgen'
"Het zou kunnen dat mijn broer de landsgrens is overgereden voordat zijn kenteken bij het systeem is aangemeld", aldus de broer. Reden voor de familie om ook in België en Duitsland via social mediakanelen digitaal te flyeren. "We maken ons grote zorgen", laat Olafs broer ten slotte weten. "We zijn er constant mee bezig."

De vermiste Olaf Roelofsen heeft een fors postuur, is ongeveer 1.80 meter lang, heeft grijs haar en een snor en is brildragend. De politie roept mensen die informatie hebben over de vermissing, zich te melden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel