Vijf autowrakken aangetroffen in water bij zoektocht naar vermiste Olaf Roelofsen

LELYSTAD • Di 16 januari 2024 | 13:13 • Dinsdag 16 januari 2024 | 13:13

Bij de wekenlange zoektocht naar de vermiste banketbakker Olaf Roelofsen uit Lelystad zijn in december ook vijf autowrakken in het water aangetroffen. De politie bekijkt of die nader zullen worden onderzocht.

Stichting Signi, een non-profit organisatie die vermiste mensen helpt opsporen, trof de voertuigen aan. Eén op de bodem van een vaart tussen Lelystad en Almere en vier in Dronten.

"Wij gaan met boten het water op", zegt Ariane Buining van Signi. "Op de boten zitten honden, die speuren naar menselijke luchten. Als ze die vinden, springen ze in het water en zwemmen ze naar de plek waar de lucht het sterkst is." Na een scan met sonarapparatuur gaan duikers dan naar beneden.

Bij de autowrakken zijn geen lichamen aangetroffen.

Vindplek Olaf Roelofsen

Zoektocht naar zwarte Ford
De auto's kwamen aan het licht toen Signi op zoek was naar de zwarte Ford van Olaf Roelofsen. De 59-jarige man was bijna drie weken vermist. Hij werd 18 december gevonden achter Brood- en Banketbakkerij Prins aan de Havenweg in Lelystad.

Lees ook: Veel vraagtekens bij banketbakkerij na vondst lichaam van vermiste medewerker

De wrakken blijven in het water zolang ze geen belemmering vormen voor de scheepvaart. Het bergen van een wrak uit het water kost namelijk honderden euro's. Als de politie voor onderzoek een auto alsnog wil zien, wordt het wrak uit het water gehaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel