Nachttrein blijft volgend jaar door Flevoland rijden

FLEVOLAND • Ma 18 december 2023 | 16:33 • Maandag 18 december 2023 | 16:33

De nachttrein tussen Groningen en Schiphol blijft volgend jaar rijden. Dat meldt Arriva. De proef met de trein is met een jaar verlengd omdat het een succes is, zegt de vervoerder.

In Flevoland weten reizigers de verbinding vooral goed te vinden na een avondje uit te zijn geweest in Amsterdam, Groningen en Zwolle. Exacte reizigersaantallen wil de vervoerder niet geven, omdat het concurrentiegevoelige informatie is.

De meeste reizigers tussen Groningen en Schiphol leggen lange afstanden af, zegt Arriva. Dat is het meest lucratief omdat een kaartje tien euro kost.

Verder uitbouwen
In het nieuwe jaar kijkt de vervoerder naar verdere kansen voor de nachttrein. Mogelijk gaat hij volgend jaar vaker rijden. Ook is het idee om de nachttrein over Amsterdam Centraal te laten rijden en niet langer via Amsterdam Zuid.

De nachttrein rijdt één keer heen en weer tussen Groningen en Schiphol. Een stop in Lelystad is om 3.08 en 5.48 uur, op Almere Centrum om 3.23 uur en 5.33 uur.

Een ticket reserveren kan via Glimble, de reisapp van Arriva. Ook is een kaartje te betalen in de trein.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel