Advocaat Knoops over Deventer Moordzaak: 'We geven niet op'

LELYSTAD • Wo 20 december 2023 | 20:55 • Woensdag 20 december 2023 | 20:55

Het advocatenkantoor van Geert-Jan Knoops maakt een plan om de Deventer Moordzaak toch voort te zetten. Volgens Knoops kan zijn cliënt Ernest Louwes uit Lelystad 'niet berusten' in de uitspraak van de Hoge Raad, die het het herzieningsverzoek van Louwes dinsdag heeft afgewezen.

De Hoge Raad is de hoogste rechter van Nederland die bepaalt of de rechtbank of het gerechtshof bij een uitspraak het recht juist heeft toegepast en of de procedure op de juiste wijze is gevolgd. Wanneer de Hoge Raad een uitspraak doet, dan bestaan er in Nederland geen mogelijkheden meer om verder te procederen.

Het is niet duidelijk welke juridische mogelijkheden Knoops ziet om door te gaan met het procederen in de zaak van Ernst Louwes. 'Wij willen in dit stadium niet in de media treden om deze voornemens te delen', laat Knoops Omroep Flevoland weten. Eerder sloot de advocaat de gang naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens niet uit.

Tegen RTV Oost zegt Knoops een andere invalshoek te gaan kiezen. Wat die gaat worden, wil hij nu nog niet zeggen. "We willen het plan nu eerst uitwerken", zegt hij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel