Brandweer na 1,5 dag klaar met nablussen bij De Groene Agri

RUTTEN • Wo 3 januari 2024 | 6:47 • Woensdag 3 januari 2024 | 6:47

De brand op het agrarisch bedrijf De Groene Agri in Rutten is uit. Even na 03.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Rond 19.00 uur was de brandweer klaar met nablussen.

De harde wind in de nacht maakte het blussen extra moeilijk. Hoogwerkers konden niet worden ingezet, waardoor het lastig was om de brand in de koelcellen onder controle te krijgen.

Een camera houdt nu in de gaten of de brand niet weer oplaait.

Ingewikkelde klus
De brand brak dinsdagochtend rond 08:00 uur uit bij het agrarische bedrijf aan de Gemaalweg in Rutten. Al snel werd er flink opgeschaald. Het blussen bleek een ingewikkelde klus. Door de hevige rookontwikkeling konden de brandweerlieden niet naar binnen en moest geblust worden vanuit hoogwerkers. Ook was het erg heet binnen.

Lees ook: Eigenaar de Groene Agri ziet na brand hulp uit alle hoeken: 'Heel dankbaar daarvoor'

Veel brandweerkorpsen rukten uit om de brand te bestrijden. In eerste instantie alleen uit de directe regio, maar later werden ook brandweerlieden uit andere regio's opgeroepen om andere brandweermannen af te lossen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel