Kazerne en munitieopslag, vanavond duidelijkheid over defensieplannen in Flevoland

FLEVOLAND • Ma 15 januari 2024 | 19:46 • Maandag 15 januari 2024 | 19:46

Defensie organiseert dinsdagavond een online informatiebijeenkomst waarin wordt gepresenteerd welke locaties er allemaal in beeld zijn om te bouwen, oefenen of vliegen. Dronten, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde komen voor in de plannen.

Tijdens de online bijeenkomst worden de plannen verder uitgelegd en wordt er meer duidelijkheid gegeven over het tijdspad waarin onderzoeken erover plaatsvinden. 

Lees ook: Defensie lonkt naar Flevoland: dit zijn alle plannen en zo kun je erop reageren

Later volgen er nog meer bijeenkomsten. Bijvoorbeeld als de resultaten van de onderzoeken er zijn. Dat zal waarschijnlijk ergens in het voorjaar zijn. 

Onrust in Noordoostpolder
In Flevoland zijn dus drie gemeenten in beeld bij Defensie. Volgens de Politieke Unie in Noordoostpolder zorgt het in die gemeente voor onrust.

Daar wordt namelijk gekeken naar een locatie voor de de grootschalige opslag van munitie en plekken om met drones te oefenen. Noordoostpolder krijgt verder mogelijk ook te maken met een laagvlieggebied voor helikopters.

Opheldering
Fractievoorzitter Wiemer Haagsma van de PU vraagt burgemeester en wethouders maandagavond om opheldering. "Ik wil van het college weten of zij op dit moment betrokken zijn bij deze keuzes."

Hij pleit er in ieder geval voor om de inwoners vroegtijdig te betrekken bij de plannen van Defensie. "En dan bekijken wat de meest gewenste locatie is en of er geen betere locaties zijn."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel